Casa Joan Casas Canudas
(Barcelona | La Torre de les Aigües - Barcelonès)

Barcelona - Llúria, 57

Barcelona - Llúria, 57 (Foto: Anna Corcoll, 2021)

AutorJosep Goday Casals
Situació Roger de Llúria, 57
Edifici entre mitgeres promogut per Joan Casas Canudas. Va ser projectat per Josep Goday l'any 1935, poc abans de morir, i acabat l'any següent. Té elements noucentistes, racionalistes i art déco. Està bastit sobre una estructura més antiga, de 1886, que es va fer servir de refugi durant la guerra civil. La façana i els interiors van ser rehabilitats per Pia Capdevila, l'any 2021.

Joan Casas i Canudes (Sant Antoni de Vilamajor, 1876 – Barcelona, 1960) va ser un destacat empresari tèxtil. Inicialment, es va instal·lar en una gran casa situada al número 59 del mateix carrer. L'any 1935 va fer construir la nova casa al solar veí. En esclatar la guerra, va ser confiscada per la Generalitat de Catalunya per allotjar refugiats provinents de l’Espanya franquista. Els seus soterranis es van fer servir com a refugis antiaeris.