Església de Sant Miquel. Portada
(Alcanar - Montsià)

Alcanar - Església de Sant Miquel. Portada

Alcanar - Església de Sant Miquel. Portada (Foto: Albert Esteves, 2023)

Situació Plaça de Sant Miquel
L'element més interessant de l'església és la portalada renaixentista, datada capa als anys 1575-1585 i clarament relacionada amb les portades de Sant Domènec, a Tortosa. Està formada per un arc de mig punt emmarcat amb falses dovelles i flanquejat per dues columnes acanalades amb la part inferior decorada amb grotescos. Als carcanyols hi ha sengles medallons amb cares en baix relleu, probablement sant Pere i sant Pau. A l'entaulament hi ha tres fornícules, actualment buides, i al damunt, un frontó triangular amb la imatge del Pare Etern al timpà.