Reial Col·legi de Sant Jordi i Sant Domènec. Portada
(Tortosa | Nucli antic - Baix Ebre)

Tortosa - Col·legi de Sant Jordi i Sant Domènec

Tortosa - Col·legi de Sant Jordi i Sant Domènec (Foto: Albert Esteves, 2021)

Situació Sant Domènec, 14
El Col·legi de Sant Jordi i Sant Domènec, situat entre el de Sant Jaume i l'església de Sant Domènec, era en origen un convent dominicà, transformat després en escola de teologia. Va ser destruït durant la guerra civil i reconstruït amb posterioritat. De l'edifici original, però, només en va restar la portada.

Obra renaixentista de l'any 1578, està constituïda per un gran arc de mig punt, amb guardapols, emmarcat per dues columnes llises i els escuts de l'orde dominicana als carcanyols. Al damunt, la inscripció Domus Sapientiae. A l'entaulament hi ha un escut amb les armes de Felip II i dues fornícules, ara buides, sota un frontó triangular.