Edifici del carrer Ripoll, 25
(Barcelona | Santa Anna - Barcelonès)

Barcelona - Ripoll, 25 (Foto: Albert Esteves, 2020)

Barcelona - Ripoll, 25 (Foto: ERAAUB -Universitat de Barcelona-)

Barcelona - Ripoll, 25 (Foto: BIMSA)

Situació Ripoll, 25-27
Aquest edifici, restaurat per l'Ajuntament l'any 2012, és el resultat de l'agregació de diverses cases i la superposició d'elements constructius d'èpoques diferents. Els més antics correspondrien a alguns arcs de l'aqüeducte romà que portava l'aigua a Barcelona i que van ser aprofitats en la construcció medieval, la qual ha deixat algunes arcades de pedra, però hi ha també restes d'una galeria renaixentista i d'un jardí romàntic.

Les restes medievals poden recular-se fins al segle X, amb afegits i refeccions de l'XI i del XII. A partir del segle XIII està documentada l'existència en aquest edifici d'un hostal, conegut com l'Hostal d'en Garcia o del Lleó, època a la qual correspondrien els arcs de la planta baixa.