Església de Maria Auxiliadora
(Barcelona | Tres Torres - Barcelonès)

Barcelona - Parròquia de Maria Auxiliadora

Barcelona - Parròquia de Maria Auxiliadora (Foto: Albert Esteves, 2017)

AutorEnric Sagnier Villavecchia
Situació Pg. Sant Joan Bosco, 42-74
InterèsEspecial interès Interessant
Sagnier va rebre molts encàrrecs dels salesians, com aquesta església de 1889-1901, inspirada en la casa central de Torí. Dorotea de Chopitea fou la impulsora d'aquesta obra i d'aquest orde a Sarrià, ja el 1884.

Es va construir en dues fases: entre 1889-1892, temple intern, per a la comunitat i els alumnes i 1900-1901 (quan es declara santuari), cos extern, on és enterrada la devota Chopitea. És un edifici de tres naus separades per dues fileres de columnes amb un gran cor i coberta -a la nau central- a dos vessants sobre rics arcs diafragma trilobulats de fusta suportats per permòdols de pedra. Tant la primorosa decoració escultòrica com els treballs en fusta i ferro foren obra dels Tallers Salesians, establerts allà mateix. El 1936, per la guerra, i el 1970, per un incendi, va quedar tot destruït i aquests mateixos varen escometre la restauració.

La façana presenta porta geminada sobre la qual veiem l'efígie de la santa, finestrals, rellotge, galeria de finestres i coronament. És una composició en forma de torre quadrada acompanyada de dos campanars vuitavats. Arcs apuntats, dosser, pinacles i d'altres elements propis del gòtic combinats en un estil únic i original, tant a l'exterior com a l'interior.

Compta amb una capella parroquial, ja que és parròquia des de 1969.