Església de Sant Esteve
(Vielha e Mijaran | Montcorbau - Val d'Aran)

Montcorbau - Església de Sant Esteve (Foto: Albert Esteves, 2018)

Montcorbau - Església de Sant Esteve, portada

Montcorbau - Església de Sant Esteve, portada (Foto: Albert Esteves, 2018)

Situació Carrer Sant Esteue
Situada a l'extrem més baix del poble, té origen romànic però les alteracions que ha sofert fan difícil veure el que queda de l'església original: bàsicament la nau, coberta amb una volta de canó lleugerament apuntada, reforçada amb arcs torals, ara envoltada de construccions tardanes. Al segle XV es va substituir l'absis per una capçalera gòtica, al segle XVII es van afegir les cinc capelles laterals i al XVIII el campanar de torre. La portalada és de l'any 1702 i està protegida per un porxo.

De l'interior destaca especialment la pica baptismal, amb decoració de sanefes, considerada una de les més notables de la comarca. També hi ha unes interessants pintures murals del segle XVIII que descriuen episodis bíblics.