Can Gili Nou
(Barcelona | El Poblenou - La Plata - Barcelonès)

Barcelona - Can Gili Nou

Barcelona - Can Gili Nou (Foto: Albert Esteves, 2019)

Barcelona - Can Gili Nou (Foto: Ajuntament de Barcelona)

Situació Carrer Taulat, 3
InterèsEspecial interès Interessant
Fàbrica de farina establerta l'any 1876 promoguda per Josep Gili Guardiola. Josep Gili era el germà d'Andreu Gili, propietari de la farinera La Fama, o Can Gili Vell. A començament del segle XX es deia La Trinidad. L'any 1918 va cessar l'activitat farinera i va passar a ser propietat de la Compañia General de Almacenes de Depósito. Era un conjunt fabril format per una nau magatzem, un cobert, una casa i un sala per a les calderes. L'any 1879 es va presentar un projecte de reedificació però la fesomia final del complex es va dur a terme l'any 1886. Formava un recinte tancat al voltant d'un pati, amb accés des del carrer Taulat, que la reforma moderna ha conservat en gran mesura. L'any 1989 es va fer una primera rehabilitació, de la mà de l'arquitecte José Antonio Esteban, per instal·lar-hi la companyia sueca Securitas. Una segona transformació, que va convertir l'espai en residencial, es va fer seguint un projecte de l’arquitecte Santiago Bergnés.

Destaca especialment l'edifici de planta baixa i tres pisos de l'antiga farinera. Està acabat amb pedra i maó vist al voltant de les finestres i a les impostes i cornisa, així com la barana del coronament. Al seu davant hi ha les naus dels antics magatzems. Una d'aquestes naus va ser destinada a equipament, amb projecte dels arquitectes Antoni Vilanova i Eduard Simó, i des de l’any 2010 acull el casal de barri de la Vila Olímpica.