Molí de la Torre
(La Bisbal d'Empordà - Baix Empordà)

La Bisbal d'Empordà - Molí de la Torre, escultura de Joan Abras

La Bisbal d'Empordà - Molí de la Torre, escultura de Joan Abras (Foto: Albert Esteves, 2019)

TipusMolí
Situació Ctra. C-66 (direcció Corçà) km. 11,8
Al costat de la carretera de la Bisbal a Corçà hi ha un molí fariner que va estar en funcionament fins als anys trenta. És considerat com la primera indústria de La Bisbal. L'interès de l'edifici se centra especialment en la torre de defensa medieval que s'integra a la construcció moderna i que havia format part d'un casal fortificat. És una torre de planta quadrada, de la qual n'emergeix exteriorment la part superior, recorreguda per una corsera. La datació és imprecisa, Joan Badia (L'arquitectura medieval de l'Empordà) la fixa als segles XV-XVI, mentre que altres autors, i el mateix Inventari del Patrimoni, la reculen als segles XII-XIII.

En les darreres dècades va ser utilitzat com a restaurant i taller d'escultura, pintura i ceràmica de l'artista empordanès Joan Abras, algunes obres del qual es poden veure entorn de l'edifici.