Can Móra
(Barcelona | El Carmel - Barcelonès)

Barcelona - Can Móra. Façana posterior

Barcelona - Can Móra. Façana posterior (Foto: Albert Esteves, 2021)

Barcelona - Can Móra. Detall porta

Barcelona - Can Móra. Detall porta (Foto: Albert Esteves, 2021)

Barcelona - Can Móra (Foto: Lluís Bonet Garí -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1919)

Barcelona - Can Móra (Foto: Arxiu Municipal del Districte de Gràcia. 1930)

Situació Camí de can Móra, 10 / Portell, 11-13
InterèsEspecial interès Interessant
És una de les masies més interessants i millor conservades de Barcelona. Va pertànyer a la família Móra, que li va donar el nom. A finals del segle XIX pertanyia a Eugeni Duran i Borrell, que va promoure la urbanització dels terrenys del mas. L'any 1972, la masia va ser adquirida per Maria Mullerat, que hi va instal·lar una escola. Actualment està ocupada per una residència de gent gran.

És un edifici de planta quadrada, fruit d'una reforma del segle XVIII sobre un edifici més antic, amb un cos afegit l'any 1866 a la part dreta de la façana, plantejat a tall de galeria. Compta amb una capella, que va ser saquejada l'any 1936. L'edifici principal consta de planta baixa, dos pisos i unes golfes que s'enlairen sobre l'eix central. La façana principal mostra totes les obertures amb llinda monolítica i emmarcades amb carreus, igual que les cantoneres. La porta és rectangular i, a la llinda, hi ha inscrit el nom de Torre Sana i la data de 1750.