Església de l'Assumpta
(Tarrés - Les Garrigues)

Tarrés - Església de l'Assumpta

Tarrés - Església de l'Assumpta (Foto: Albert Esteves, 2021)

Tarrés - Església de l'Assumpta (Foto: La Llena Ambiental -http://invarquit.cultura.gencat.cat-)

Tarrés - Església de l'Assumpta. Mural d'Antonio Oteiza

Tarrés - Església de l'Assumpta. Mural d'Antonio Oteiza (Foto: La Llena Ambiental -http://invarquit.cultura.gencat.cat-)

AutorBaldiri Ribot, m.o.
Situació Carrer de l'Església, 15
La parròquia de Tarrés està documentada des de la fi del segle XI i va dependre, inicialment, del bisbat de Vic fins que, a mitjan segle XII, va passar a l'arquebisbat de Tarragona. La seva primera església devia ser la capella del castell. Posteriorment, es va construir una església gòtica.

El temple actual va ser construït entre 1793 i 1799 pel mestre de cases Baldiri Ribot Planes, natural de Maçanet de Cabrenys i establert a Reus. En la seva construcció és molt probable que es fessin servir materials de l'església antiga. És un edifici de nau única, amb capelles laterals, coberta amb volta de canó amb llunetes. Està feta amb pedra irregular, carejada. Compta amb un campanar de dos cossos, de planta octogonal. El portal, de llinda recta, està flanquejat per falses pilastres amb capitells jònics i coronat amb un entaulament centrat per una fornícula on ara hi ha una imatge moderna de la Verge.

A l'interior del temple hi ha un mural de l'escultor basc Antonio Oteiza (1926), germà del conegut escultor Jorge Oteiza.