Passeig del Born
(Barcelona | El Born - Barcelonès)

Barcelona - Passeig del Born

Barcelona - Passeig del Born (Foto: Albert Esteves, 2021)

Barcelona - Passeig del Born (Foto: Albert Esteves, 2006)

Situació Pg. del Born
InterèsEspecial interès Interessant
Es correspon amb un antic passeig medieval on se celebraven torneigs, festes i tota mena d’activitats ciutadanes, entre elles les fires de l’argenteria i del vidre, entre els segles XIII i XVII. Es conserven poques cases d’aquella època (la més interessant la casa Meca, ben restaurada). La major part de la resta van ser reformades o reconstruïdes durant els segles XVIII i principis del XIX, però conserven el regust medieval, que es fa palès a les voltes que comuniquen el passeig amb els antics carrerons. Són els arcs dels Tamborets, de la Bufanalla, de la Formatgeria i de Dusai.