Font del Nen (o del Ninyo)
(Barcelona | Sants - Barcelonès)

Barcelona - Font del Nen (o del Ninyo) (Foto: Josep Salvany -Biblioteca de Catalunya-, 1915)

TipusFonts, pous i safareigs
AutorAgapit Vallmitjana Barbany
Situació Jardins de Can Mantega
Font monumental encarregada l'any 1880 per l'alcalde de Sants, quan encara era municipi independent, per ser instal·lada a la plaça on se celebrava el mercat (plaça d'Osca). Obra de l'escultor Agapit Vallmitjana Barbany, està coronada amb la figura d'un infant de marbre, amb un càntir sobre el cap i un altre a la mà, en posició de contrapposto. Això va fer que de seguida fos coneguda com la font del Nen (o del Ninyo, per la població immigrada). Presenta quatre escuts: el de Castella, el de Catalunya, el de Barcelona i el de la parròquia de Santa Maria, que va esdevenir el de l'antic poble de Sants, una Verge damunt núvols.

L'any 1913 es va traslladar a la plaça Víctor Balaguer, desapareguda en construir-se la ronda del Mig. L'any 1969 es va situar al seu lloc actual, als jardins de Can Mantega, nom d'una masia enderrocada, propietat de Pere Coll Rigau.