La Seca
(Barcelona | El Born - Barcelonès)

Barcelona-La Seca

Barcelona-La Seca

Barcelona-La Seca

Situació Flassaders, 40 / Seca, 2
La seca o fàbrica de moneda de Barcelona va estar ubicada en aquest indret almenys des de 1441. Cap al segle XVI es va eixamplar i al XVII va acabar d'adquirir la seva fesomia actual. Va tornar a ser modificat al segle XVIII, com ho demostra el gran escut dels Borbons situat damunt del portal adovellat. A mitjan segle XIX es van incorporar les primeres premses, accionades amb vapor. La xemeneia, visible des del carrer de la Seca, és de 1858. La fabricació de moneda va continuar fins a l'any 1881. L'edifici principal té planta baixa i pis. El pati interior va ser cobert l'any 1902 amb columnes de ferro i durant anys es va fer servir de taller, magatzem o fins i tot discoteca.

L'any 2011, Meritxell Inaraja va emprendre l'estudi i la restauració del conjunt, tot dotant-lo del necessari per a una nova funció cultural. Així, es va aixecar una nova planta, es van preservar i documentar sòls antics -coberts- i es van deixar a la vista, en canvi, parets i fragments murals, arcs i obertures diversos que expliquen la seva història.