Casa de la Ciutat (Carrer Ciutat)
(Vic | Nucli antic - Osona)

Vic - Casa de la Ciutat (Carrer Ciutat) (Foto: Albert Esteves, 2022)

Vic - Casa de la Ciutat. Pintura de Josep M. Sert

Vic - Casa de la Ciutat. Pintura de Josep M. Sert (Foto: Albert Esteves, 2022)

Situació Ciutat
La Casa de la Ciutat està formada per un conjunt d'edificis de diferent època que es van anar adquirint en diverses etapes permetent l'ampliació del primer edifici, després destinat a llotja. La façana més antiga és la que dona al carrer Ciutat, probablement del segle XV. Allà hi podem veure part de l'aparell constructiu, fet amb carreus molt allargats i un gran portal adovellat de mig punt. Damunt del portal hi ha un escut de la ciutat esculpit en pedra, de començament del segle XVI, obra de l'escultor Joan Cavallers. L'escut, molt ben treballat, està sostingut per dos lleons rampants. Al costat de la porta hi ha una fornícula amb la imatge de sant Miquel dels Sants. Al tram de mur annex es conserva una porta renaixentista, del segle XVI, que també té un escut a la llinda.

A l'interior de l'edifici es poden veure unes pintures murals de Josep M. Sert que corresponen a la decoració de la catedral anterior a la guerra.