Casa de la Ciutat (Llotja del Blat)
(Vic | Nucli antic - Osona)

Vic - Casa de la Ciutat (Llotja del Blat) (Foto: Albert Esteves, 2022)

Vic - Casa de la Vic - Casa de la Ciutat (Llotja del Blat)

Vic - Casa de la Vic - Casa de la Ciutat (Llotja del Blat) (Foto: Albert Esteves, 2022)

Vic - Casa de la Ciutat

Vic - Casa de la Ciutat (Foto: Manuel Genovart -Arxiu fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1926)

Vic - Casa de la Ciutat (Foto: Josep Salvany -Fons Salvany. Biblioteca de Catalunya-, 1926)

Vic - Casa de la Ciutat (Foto: Fons Vidal-Vintró. Arxiu Històric - Centre Moral Instructiu de Gràcia, 1950)

Situació Plaça de San Felip / Plaça del Pes
Edifici construït entre els segles XIV i XV. Inicialment, només comptava amb una planta, com les llotges tradicionals, oberta amb arcs ogivals. Posteriorment, cap a finals del segle XV, es va construir el pis superior. El finestral gòtic, presidit per un escut de la ciutat, va ser construït per l'escultor provençal Joan Cavallers, l'any 1509. És una finestra coronella trigeminada amb un petit ampit que presenta decoracions de cordes a manera de trencaaigües. Va ser descoberta en la reforma realitzada per l'arquitecte Josep M. Pericas, l'any 1921. Quan es va trobar tenia dues columnes de fusta que, durant la restauració, es van substituir per dues rèpliques de pedra, fetes a Girona, i es van adequar dos capitells portats expressament del Museu Lapidari. En aquesta restauració es van tancar els porxos de la planta baixa, transformats en grans finestrals i es va col·locar el fanal dels ocells de la cantonada, dissenyat pel mateix arquitecte.

Són remarcables, també, dos elements encastats al mur de la planta baixa: un escut de Vic dins d'un quadrifoli i un segell de les Corts Reials de Vic, amb les quatre barres flanquejades per rosetes.