Palau Maldà
(Barcelona | El Pi - Barcelonès)

Barcelona - Palau Maldà

Barcelona - Palau Maldà (Foto: Albert Esteves, 2019)

Barcelona - Palau Maldà (Foto: Albert Esteves, 2007)

Situació Pi, 5
InterèsEspecial interès Interessant
Gran casal residencial edificat per la família Cortada, posteriorment barons de Maldà, durant el segle XVII. A la seva època va ser el palau privat més gran de Barcelona, amb un jardí interior i una sumptuosa decoració barroca a totes les seves estances. Aquí va viure-hi el baró de Maldà, autor del popular Calaix de Sastre. Al segle XIX va passar per matrimoni als marquesos de Castellbell i després de la Guerra Civil es va transformar en apartaments. Des de l'any 1942 els seus baixos estan ocupats per les Galeries Maldà.

Té la façana de pedra, adaptada al traçat del carrer, i està feta a base de petits carreus amb encintat, i grans carreus molt ben escairats a la cantonera i emmarcant les obertures. Destaca especialment el portal d'arc escarser que dóna accés a les galeries.