Ajuntament
(Sant Joan Despí - Baix Llobregat)

Sant Joan Despí - Ajuntament (Foto: Albert Esteves, 2008)

Sant Joan Despí - Ajuntament (Foto: Josep Maria Ardèvol, 1999)

AutorJosep Domènech Mansana
Situació Camí del Mig, 9
Obra de finals dels anys vint que, tot i haver sofert diverses ampliacions i reformes interiors, conserva íntegrament la façana, així com l'escala interior que simula una escala de caragol i que enllaça el primer pis amb el segon.

Estructuralment, és un edifici de planta rectangular amb tres crugies, desenvolupat en planta baixa, dos pisos i soterrani. La façana és sòbria i equilibrada. La influència modernista es detecta en l'ús del maó vist en l'acabament de la cornisa i, com a element ornamental, en diversos punts de la façana, sempre mantenint una total simetria, a l'eix de la qual la coberta s'eleva formant un trapezi on se situa l'escut municipal.