Can Calopa
(Argentona - Maresme)

Argentona - Can Calopa

Argentona - Can Calopa (Foto: Albert Esteves, 2007)

Argenorna - Can Calopa

Argenorna - Can Calopa (Foto: Albert Esteves, 2007)

Argenorna - Can Calopa (Foto: Josep de Cabanyes -Arxiu fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1932)

Situació Bernat Riudemeia, 8
Gran casa pairal situada prop de l'església, obra del 1698 segons es pot llegir a la llinda del portal del pati, on hi ha també l'escut familiar, amb un gos ("ca") i un pa ("lo pa"). L'edifici té planta rectangular, amb planta baixa, pis i golfes, i teulat a quatre aigües. El portal principal és de punt rodó, adovellat, i la resta d'obertures són emmarcades amb pedra. Comptava amb un gran celler, actualment ocupat per un restaurant. El seu interior va ser decorat per Puig i Cadafalch.