Porxos del carrer Merceria
(Tarragona | Part Alta Nord - Tarragonès)

Tarragona - Porxos carrer Merceria (Foto: Albert Esteves, 2007)

Tarragona - Porxos del carrer Merceria

Tarragona - Porxos del carrer Merceria (Foto: Albert Esteves, 2007)

Situació Merceria
El tram del carrer Merceria més proper al Pla de la Seu té una illa de cases bastides sobre unes voltes gòtiques que formen un espai porxat. Van ser construïdes al segle XIV. Aquest espai acollia, en època medieval, un mercat de verdures. Les voltes són formades per arcs ogivals que descansen sobre pilars gruixuts i atalussats. Als locals que s'obren al corredor porticat es conserven les restes d'una de les voltes romanes de l'antiga plaça de representació del fòrum provincial de Tàrraco. En l'actualitat, tots els diumenges l'espai porticat és ocupat per un mercat d'antiguitats.