Monument a Jacint Verdaguer
(Barcelona | Diagonal - Provença - Barcelonès)

Barcelona - Estàtua de Mossèn Cinto (Foto: Albert Esteves, 2008)

Barcelona - Estàtua de Mossèn Cinto (Foto: Valentí Pons)

AutorJosep M. Pericas Morros / Joan Borrell Nicolau
Situació Pg. de Sant Joan / Diagonal
L'any 1912, deu anys després de la mort del poeta mossèn Jacint Verdaguer, es va convocar un concurs per decidir qui havia de projectar-ne el monument. El guanyador va ser l'equip format per l'arquitecte Josep M. Pericas i l'escultor Joan Borrell, tot i que finalment hi van participar també els germans Oslé, que havien presentat un projecte alternatiu. De Borrell és l'estàtua de bronze de mossèn Cinto i les de pedra, al·legòriques a la poesia, que hi ha a la base. Llucià i Miquel Oslé són els autors dels relleus que conformen el fris que envolta el monument, al·lusius a diversos poemes de Verdaguer. La primera pedra es va posar l'any 1914, però les obres es van allargar fins al 1924.