Església de Sant Quirze
(Viladamat - Alt Empordà)

Viladamat - Sant Quirze

Viladamat - Sant Quirze (Foto: Albert Esteves, 2009)

Viladamat - Sant Quirze (Foto: Eloy Guirao, 2018)

Viladamat - Sant Quirze (Foto: Josep Salvany - Fons Salvany, Biblioteca de Catalunya, 1923)

Situació Plaça de l'Església
La primera església parroquial de Viladamat era Sant Feliu de la Garriga però l'església de Sant Quirze ja existia en època medieval, tot i que no en la seva actual ubicació sinó als afores del poble, vora el camí d’Albons. L'edifici actual és dels inicis del segle XVII però podria ser qua alguns dels seus elements fossin aprofitats de l'església antiga. Consta d'una nau de planta rectangular, coberta amb volta de llunetes, amb capelles laterals i una capçalera semicircular a l'exterior i poligonal a l'interior, coberta amb volta de creueria. La porta és de llinda recta i té gravada la data de 1760. El campanar actual, apte per a cinc campanes, és una reconstrucció de l'original i substitueix una torre de planta quadrada construïda després de la Guerra Civil.