Cases Valeri-Sellent
(Barcelona | Vallcarca - Penitents - Barcelonès)

Arnold Schönberg a la seva casa de Barcelona

Arnold Schönberg a la seva casa de Barcelona (Foto: Arnold Schönberg Center -Viena-)

AutorSalvador Valeri i Pupurull
Situació Baixada de Briz, 20-24 / Verdi, 343-351
Són dos habitatges unifamiliars adossats projectats per Valeri i Pupurull l'any 1926 dins s'un estil plenament noucentista. Les dues portes estan precedides per uns porxos sostinguts amb columnes de capitell jònic. Els cossos dels dos extrems són lleugerament més alts i tenen un coronament semicircular. les obertures estan emmarcades amb estucat rogenc que es fa servir també per delimitar els diferents cossos de la façana.

En una d'aquestes cases hi va viure el compositor Arnold Schönberg de l’octubre de 1931 fins el juny de 1932. Hi va néixer la seva filla el maig de 1932. En honor a la ciutat li va posar el nom de Núria.