Casa de la Vila (antic convent de Sant Francesc de Paula)
(Hostalric - La Selva)

Hostalric - Casa de la Vila (Foto: Albert Esteves, 2011)

Hostalric - Casa de la Vila, torre del Convent

Hostalric - Casa de la Vila, torre del Convent (Foto: Albert Esteves, 2011)

Hostalric - Casa de la Vila, abans de la reforma

Hostalric - Casa de la Vila, abans de la reforma (Foto: Josep Salvany -Fons Salvany-Biblioteca de Catalunya-, 1923)

Hostalric - Casa de la Vila, capella, abans de la reforma

Hostalric - Casa de la Vila, capella, abans de la reforma (Foto: Josep Salvany -Fons Salvany-Biblioteca de Catalunya-, 1923)

AutorBonaventura Conill Montobbio (reforma)
Situació Raval, 43
El convent de Pares Mínims de Sant Francesc de Paula
va ser fundat l'any 1610 tot i que està documentada l'existència d'un convent més antic des del segle XII, del qual se'n conserva la cripta. L'edifici barroc s'articula al voltant d'un claustre central, de planta quadrada, amb dos nivells. L'inferior té grans arcades de mig punt o d'arc rebaixat, mentre que el pis superior té arquets més petits, a tall de galeria. El convent va funcionar fins a la desamortització de 1835 i des de l'any 1841 acull les dependències de municipals. El conjunt va ser reformat per Bonaventura Conill, l'any 1924. A la façana principal, hi destaca una tribuna de maó vist amb el mainell i la barana fets amb columnes helicoidals. Adossada a l'edifici pel costat de la carretera, hi ha la Torre del Convent, ara habilitada com a sala d'exposicions.