Balneari Vichy Catalán
(Caldes de Malavella - La Selva)

Caldes de Malavella - Balneari Vichy Catalán, façana interior

Caldes de Malavella - Balneari Vichy Catalán, façana interior (Foto: Albert Esteves, 2012)

AutorGaietà Buigues i Monravà
Situació Av. Doctor Furest i Roca, 32
InterèsEspecial interès Interessant
L'Hotel Balneari Vichy Catalán va ser promogut per doctor modest Furest I Roca a la fi del segle XIX i va gaudir d'uns anys de gran esplendor durant les primeres dècades del segle XX.

L'any 1881 el Dr Modest Furest i Roca, després de descobrir les saludables propietats de l'aigua Vichy Catalan, decideix construir l'Hotel Balneari, que s'inaugura oficialment el 12 de juny de 1898.

L'edifici modernista, el més emblemàtic de Caldes de Malavella, va ser iniciat l'any 1898. D'estil arabitzant, presenta dos cossos en angle, tots dos amb elements arabitzants però un d'ells, el que es pot veure des de l'exterior, molt més ornamentat i vistós. Està caracteritzat per les seves torres emmerletades, les obertures amb arcs de ferradura, el contrast cromàtic amb els elements de maó vist i una entrada principal d'arc parabòlic. L'altra façana, més austera, presenta un cos central sobresortit, on hi ha l'entrada i té tota la planta baixa porticada. A l'interior del recinte hi ha una capella dedicada a Sant Josep i a Sant Esteve.