Sant Quirze de Colera: el claustre
(Rabós - Alt Empordà)

Rabós - Sant Quirze de Colera, claustre

Rabós - Sant Quirze de Colera, claustre (Foto: Albert Esteves, 2012)

Rabós - Sant Quirze de Colera, dependències monacals

Rabós - Sant Quirze de Colera, dependències monacals (Foto: Albert Esteves, 2012)

Rabós - Sant Quirze de Colera, claustre (Foto: Josep Salvany, Fons Salvany-Biblioteca de Catalunya, 1918)

Rabós - Sant Quirze de Colera, sepulcre

Rabós - Sant Quirze de Colera, sepulcre (Foto: Josep Salvany, Fons Salvany-Biblioteca de Catalunya, 1918)

Situació Camí de Sant Quirze, des de Rabós
El claustre del monestir estava situat a la banda de migdia i estava envoltat per les diverses dependències monacals. Només s'ha conservat el tram adossat a l'església, on hi podem veure quatre arcs de mig punt dividits en dos trams per un pilar rectangular. Les dues parelles d'arcs estan suportades per columnes gruixudes amb capitells llisos. A l'aparell podem observar algunes filades d'opus spicatuum. L'obra del claustre és coetània al primer temple, anterior a l'església actual, i la seva construcció cal situar-la al segle X.

A voltant del claustre hi ha diverses sales, una d'elles, que deuria ser el refetor o el dormitori, coberta amb volta apuntada, del segle XIII. També hi ha l'edifici gòtic que s'ha identificat amb el palau abacial.