Ermita de Sant Cristòfol
(Vilanova i la Geltrú | Barri de Mar - Garraf)

Vilanova i la Geltrú - Sant Cristòfol

Vilanova i la Geltrú - Sant Cristòfol (Foto: Albert Esteves, 2006)

Situació Plaça Eugeni d'Ors
D'origen antic, va ser restaurada a partir de 1505 i va servir de llatzeret durant l'epidèmia de pesta de 1651-52. L'actual edifici va ser consagrat el 1788. Durant el segle XIX va ser de nou rehabilitada amb fons de l'"americano" Joaquim Soler i Serra. Va ser l'una església del terme que no va patir danys durant la guerra civil.
Posteriorment -l'any 1944- va ser adquirida per Eugeni d'Ors que va fer construir un casa adossada, on va morir deu anys després. Allà va fundar l'Acadèmia del Far de Sant Cristòfol, on es reunien escriptors, filòsofs i artistes i allà va reconduir la seva relació amb Catalunya, que abans havia passat per períodes tempestuosos.