Nucli antic de Rabós
(Rabós - Alt Empordà)

Rabós - Nucli antic

Rabós - Nucli antic

Rabós - Nucli antic

Situació Carrers el nucli antic
El lloc de Rabós, esmentat a l'edat mitjana com Rabidonis, posteriorment Rabedonibus i encara més tard Robosonibus, està documentat des del segle X. Va dependre senyorialment del monestir de Sant Quirze de Colera el qual, des de l'any 1242, n'exercí, a més, la jurisdicció temporal. D'aquella època, tret de l'església, n'han pervingut ben poques restes. La majoria de cases que s'han conservat són posteriors, del segle XVII i sobretot del XVIII, quan la població es va duplicar gràcies a l'explotació de les vinyes. conreu que es va mantenir fins l'arribada de la fil·loxera, l'any 1879. Molts d'aquests habitatges han estat restaurats modernament com a segones residències.