Capella de Sant Sebastià
(Sant Pere Pescador - Alt Empordà)

Sant Pere Pescador - Capella de Sant Sebastià

Sant Pere Pescador - Capella de Sant Sebastià (Foto: Albert Esteves, 2012)

Situació Carrer de Sant Sebastià
Documentada des de 1511, la capella de Sant Sebastià, va ser erigida, com a tants altres pobles, per a protegir-se de les epidèmies que tant sovint assolaven el país a l'edat mitjana. L'edifici actual, molt transformat amb la rehabilitació moderna, degué ser construït al segle XVII. Té una sola nau reforçada amb contraforts, capçalera poligonal, i originalment estava coberta amb una volta de canó. La porta original, ara convertida en finestra, és de llinda monolítica motllurada, igual que els brancals, i té una creu en rellu i una inscripció en llatí. Durant els segles XVII i XVII hi van ser enterrats alguns membres notables del poble, com la família Caramany.