Capella de Sant Andreu
(Castellví de la Marca - Alt Penedès)

Castellví de la Marca - Capella de Sant Andreu, amb l'antic absis romànic

Castellví de la Marca - Capella de Sant Andreu, amb l'antic absis romànic (Foto: Albert Esteves, 2014)

Castellví de la Marca - Capella de Sant Andreu

Castellví de la Marca - Capella de Sant Andreu (Foto: Albert Esteves, 2014)

Situació Ctra. BV-2128, km. 5
Situada molt a prop de la masia de Can Morgades, al peu mateix de la carretera. Té origen romànic, però d'aquest edifici primitiu només en resta l'absis, al costat sud, transformat en sagristia quan es va construir l'edifici nou. Aquest va ser alçat l'any 1747, data que trobem gravada a la dovella central de la porta. Va ser destruïda l'any 1936 i recuperada segons projecte de l'arquitecte Lluís Brugal.