Capella del Roser
(Torroella de Montgrí-L'Estartit - Baix Empordà)

Torroella de Montgrí - Capella del Roser (Foto: Albert Esteves, 2015)

Torroella de Montgrí - Cementiri i capella del Roser

Torroella de Montgrí - Cementiri i capella del Roser (Foto: Albert Esteves, 2015)

Situació Carrer Josep Carner, davant del cementiri
Està situada als afores del poble, als peus del Montgrí, davant del cementiri. És una capella senzilla, de planta rectangular, amb teulada a dues aigües, absis semicircular i un petit campanar d'espadanya. Té un portal de llinda monolítica, flanquejat per dues finestres horitzontals, també emmarcades amb carreus de pedra.

El seu origen es pot trobar en una altra capella, dedicada a Santa Maria Verge, ubicada prop de l'actual, construïda l'any 1495. L'any 1651 s'aconseguí la llicència per bastir una capella més gran aprofitant les pedres de l'anterior, que ja havia canviat l'advocació per la de la Verge del Roser. Degué ser alçada ben aviat perquè pocs anys després ja figura en una llista de santuaris marians de Catalunya. Va resultar malmesa l'any 1936 i va servir com a magatzem fins a la seva restauració, l'any 1989.