Capella de Sant Josep
(Moià - Moianès)

Moià - Capella de Sant Josep

Moià - Capella de Sant Josep (Foto: Albert Esteves, 2016)

Situació Sant Josep, 1
Va ser consagrada l'any 1620 pel bisbe de Vic. La capella va ser construïda per iniciativa del rector de Sant Pere de Marfà, Jaume Gònima i de Lluïsa Busquets. La portada, d'estil renaixentista tardà, va ser projectada l'any 1614 per Jaume Rubió. El campanar és contemporani de la nau i conserva una campana de l'època. El rellotge va ser afegit l'any 1789. L'edifici va ser ampliat a finals del segle XVIII, quan es va afegir una capella lateral i es va allargar la nau per la part del presbiteri. A la portalada es va afegir l'escut de la família Alòs, que va patrocinar l'obra. A la cantonada hi ha una fornícula amb la imatge del sant amb el Nen Jesús. Incendiada l'any 1936, va ser dessacralitzada i es va fer servir com a magatzem durant molts anys. L'any 1993 va ser convertida en auditori.