Sant Jacint de Bussanya
(Moià - Moianès)

Moià - Sant Jacint de Bussanya

Moià - Sant Jacint de Bussanya (Foto: Albert Esteves, 2016)

Moià - Sant Jacint de Bussanya (Foto: Arxiu C.E.C.)

Situació Prop del mas Bussanya
Necessita intervenció urgent
Sorprèn la dimensió d'aquesta capella rural, situada no gaire lluny dels mas Bussanya però amb un accés molt dificultós. Envoltada d'arbres, gairebé envaïda per la vegetació i sense cap indicador que permeti localitzar-la.

És un edifici de nau única, capçada amb un absis semicircular, tapiat a l'interior. La façana principal, al capdamunt de la qual hi ha una espadanya, té un acabat que imita un encoixinat de carreus. El portal, remarcat amb un dosser, és de mig punt, amb dues columnes ornades amb capitells neoromànics. Al timpà hi ha l'escut de la família Bussanya.