Sant Joan d'Oló Nou
(Santa Maria d'Oló - Moianès)

Santa Maria d'Oló - Sant Joan d'Oló Nou

Santa Maria d'Oló - Sant Joan d'Oló Nou (Foto: Albert Esteves, 2016)

Situació Camí de Santa Maria d'Oló a Sant Joan d'Oló
InterèsEspecial interès Interessant
Al segle XVII es va decidir construir un temple nou per assumir les funcions parroquials de Sant Joan d'Oló, substituint l'antiga església romànica que es trobava en un lloc força allunyat. La nova església es va construir entre 1627 i 1639 i l'any 1643 s’hi traslladà el Santíssim Sagrament des de l’església vella. L'edifici té una sola nau, amb capelles laterals als dos costats i un gran cor alçat a la banda de la porta. Compta amb un campanar de torre, de planta quadrada. Compta amb un notable conjunt d'altars barrocs, un d'ells obrat l'any 1660 per l'escultor manresà Pau Sunyer.