Rocabruna
(Santa Maria d'Oló - Moianès)

Santa Maria d'Oló - Rocabruna

Santa Maria d'Oló - Rocabruna (Foto: Albert Esteves, 2016)

Santa Maria d'Oló - Rocabruna (Foto: Amador Álvarez - Llicència “Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International” (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/deed.en), 2010)

Santa Maria d'Oló - Rocabruna (Foto: J. Contijoch - Invarquit.Gencat.cat)

Santa Maria d'Oló - Rocabruna (Foto: Núria Padrisa -Moianès.net-)

postal antiga

postal antiga

AutorEduard Balcells Buïgas
Situació Ctra. Oló - L'Estany, km 51,5 camí a mà esquerra, a 1 km
InterèsEspecial interès Interessant
Coneguda també amb el nom de Torrebruna, va ser construïda entre 1918 i 1920 al costat de l'antiga masia del mateix nom, amb la qual es troba unida, pel comerciant tèxtil Joan Gorina i Sans.

És un edifici e planta quadrada, d'aspecte casteller, amb torres i galeries que imiten les fortaleses medievals i elements esculpits d'estil neoromànic, neogòtic o modernista. També hi ha una impressionant cúpula de vitralls amb escenes al·lusives a les quatre estacions. Compta amb una capella goticista dedicada a sant Jordi.

L'any 1980 va ser adquirit pel príncep àrab Saad Bin Abdul Al Saul. Posteriorment va passar a mans d'una empresa immobiliària si bé la compra-venda va ser objecte de litigi davant dels tribunals.