Mas Rocafort
(Santa Maria d'Oló - Moianès)

Santa Maria d'Oló - Mas Rocafort (Foto: Antoni Gallardo - Arxiu C.E.C.-, 1926)

Santa Maria d'Oló - Mas Rocafort (Foto: Arxiu C.E.C, inicis segle XX)

Santa Maria d'Oló - Mas Rocafort (Foto: Antoni Gallardo - Arxiu C.E.C.-, 9126)

Situació Ctra. BV-4316, km 17,5
L'origen d'aquest mas es remunta al segle XII. Segons la tradició, els seus propietaris van estar al costat del rei durant la Guerra dels Segadors i va ser la cort qui en va pagar la reconstrucció després de que resultés devastada. De fet, la data que figura a la porta, al costat de l'escut familiar, 1643, es correspon a l'època del conflicte armat.

La casa, restaurada als segles XVIII i XX, és un gran casal fortificat, de planta quadrada, amb garites a les cantoneres. Té un magnífic portal adovellat ornat amb un guardapols acabat en dues mènsules.

Va ser propietat del xeic saudita Saad Ben Abdulaziz i posteriorment hi va residir el filòsof i exfuncionari del Parlament rus Sergei Oganesian.