Casa de la Vila
(Verges - Baix Empordà)

Verges - Ajuntament (Foto: Albert Esteves, 2016)

Verges - Ajuntament

Verges - Ajuntament

Situació La Placeta
Edifici emplaçat al lloc on hi havia el castell medieval, del qual en resten escassos vestigis. És un edifici classicista, de façana simètrica, amb un cos central coronat per un frontó triangular, al timpà del qual hi ha el relleu d'un escut, coronat, amb les quatre barres. Acollia també les escoles públiques. En un plànol conservat, signat per Joan Maria de Ribot l'any 1965, la planta baixa es destinava a escola i la planta pis a les dependències de l'Ajuntament i a 3 habitatges pels mestres.

Antoni Mora n'atribueix l'autoria a l’Emili Blanch i Roig (La Pera, 30 d'octubre de 1897 - Girona, 9 de gener de 1996).