Can Batlle o Can Cambó
(Verges - Baix Empordà)

Verges - Can Batlle

Verges - Can Batlle

Verges - Can Batlle

Situació Carrer Canonge Iglesias, 2
Coneguda també com Can Cambó perquè aquí hi va néixer l'any 1876 el polític Francesc Cambó i Batlle. La casa, formada per dos cossos de diferent alçada, està recolzada a l'antiga muralla, un de les torres de la qual hi queda integrada. Tal com es pot veure a primer cop d'ull, la casa té elements d'època molt diferent. Hi destaca especialment la llinda d'una finestra gòtico-renaixentista, del segle XVI, molt desgastada. A les impostes hi ha sengles escuts sostinguts per parelles de figures. La façana dels cos principal està decorada amb esgrafiats seriats que li donen una personalitat pròpia. El cos més baix conserva les obertures antigues, emmarcades amb grans carreus. A un d'ells hi ha la data de 1581.