Sant Pere de la Vall
(Verges - Baix Empordà)

Verges - Sant Pere de la Vall

Verges - Sant Pere de la Vall (Foto: Albert Esteves, 2016)

Situació La Vall, a l'esquerra de la ctra. de Verges a Garrigoles
La Vall és el conjunt que formen unes poques masies fortificades, Cal Rei, Can Massaller i Can Sitjar, juntament amb l'església de Sant Pere, sufragània de la parroquial de Verges. Degué ser construïda durant la primera meitat del segle XI. Consta d'una nau única, capçada amb un absis semicircular. La volta de canó va ser afegida potser un segle més tard, quan es va produir una refecció que va ampliar els murs laterals amb unes arcades cegues i va substituir la porta de migdia pel frontis actual, la porta adovellada del qual és encara més tardana.