Antiga capella de Sant Llenç
(Colomers - Baix Empordà)

Colomers - Antiga capella de Sant Llenç

Colomers - Antiga capella de Sant Llenç (Foto: Albert Esteves, 2016)

Situació Plaça de Sant Llenç / Carrer Balmes
Església venuda pel bisbat de Girona a un particular als anys 40, el qual l'acabaria d'esfondrar als 70. S'enderrocà l'absis "ultrasemicircular" (com en diuen a Catalunya Romànica), que era el més rellevant del conjunt. L'edifici havia servit de magatzem i paller i es va habilitar com a ampliació d'una casa. A la nau, dos arcs torals apuntats fets amb bon aparell, pertanyents al que es considera segona etapa constructiva, d'entre XIII- XIV. A la primera, s'hauria aixecat l'absis, comparable a altres exemples rossellonesos i empordanesos del segle X o XI.

Llenç és una abreviatura de Leonci.