Can Tarradellas (Can Tona)
(Cervelló - Baix Llobregat)

Cervelló - Can Tarradellas (Foto: Albert Esteves, 2016)

Cervelló - Can Tarradellas i cases veïnes

Cervelló - Can Tarradellas i cases veïnes (Foto: Albert Esteves, 2016)

Situació Carrer Major, 104
En aquesta casa hi va néixer l'any 1899, Josep Tarradellas i Joan, president de la Generalitat de Catalunya, fill d'una família de camperols i picapedrers els ancestres dels quals havien emigrat des del poble de Tona. Per això la casa es coneixia també com Can Tona. Josep Tarradellas hi va residir fins als 15 anys.

La casa és un senzill edifici entre mitgeres, de planta baixa i dos pisos, d'estil modernista. On la força d'aquest estil es fa més palesa és en les baranes de forja, on podem veure motius florals i el típic cop de fuet propi d'aquest estil. En aquestes obertures i en la filera de la part superior, veiem rajoles dites "del mugró", dissenyades per Rafael Masó per a la fàbrica de La Gabarra, de La Bisbal d'Empordà.

La casa forma un interessant conjunt amb les cases veïnes, totes de començament del segle XX, que ens donen una idea de com podria haver estat el poble si s'hagués pogut mantenir aquest sentit de l'harmonia estètica en les dècades següents.