Les Arcades de Sangüesa (Navarra)
(Barcelona | El Poble Espanyol - Barcelonès)

Barcelona - Poble Espanyol, Les Arcades de Sangüesa (Foto: Albert Esteves, 2016)

Barcelona - Poble Espanyol, Les Arcades de Sangüesa, edifici original

Barcelona - Poble Espanyol, Les Arcades de Sangüesa, edifici original (Foto: Zarateman, 2014)

Situació Poble Espanyol - Plaça Major
L'edifici que dóna accés a la gran plaça Major del Poble Espanyol reprodueix l'espai porticat i el primer pis de la Casa Consistorial de Sangüesa (Navarra), conegut com l'edifici de Les Arcades. L'edifici original va ser construït l'any 1570 per Domingo de Aya sobre el solar d'una de las ales derruïdes del Palau Reial habitat pel Príncep de Viana. A l'edifici original (veure fotografia) només hi havia un pis, cobert amb un teulat d'ampli voladís que aquí veiem a nivell del segon pis. S'ha reproduït també l'acabat del mur superior, amb esgrafiats romboïdals.