Palau dels Golfines (Càceres)
(Barcelona | El Poble Espanyol - Barcelonès)

Barcelona - Poble Espanyol, Palau dels Golfines (Foto: Albert Esteves, 2016)

Barcelona - Poble Espanyol, Palau dels Golfines, edifici original

Barcelona - Poble Espanyol, Palau dels Golfines, edifici original (Foto: Turismoextremadura)

Situació Poble Espanyol - Plaça Castellana
La Casa dels Golfines de Abajo és un dels edificis civils més importants de Càceres, plenament representatiu de l'estil plateresc, de començament del segle XVI. La seva rèplica al Poble Espanyol és només parcial (veure fotografia), ja que omet la torre defensiva de la cantonada. Cal destacar la rica ornamentació de la façana, de la torre i de la barana que les corona, on s'hi pot veure l'escut nobiliari de la família Golfín (castellanització del cognom flamenc Holken) reproduït vàries vegades, així com diversos medallons i mènsules amb testes humanes.