La Plaça Major
(Barcelona | El Poble Espanyol - Barcelonès)

Barcelona - Poble Espanyol, plaça Major (Foto: Albert Esteves, 2016)

Barcelona - Poble Espanyol, Plaça Major de Riaza

Barcelona - Poble Espanyol, Plaça Major de Riaza (Foto: Ajuntament de Riaza)

Situació Poble Espanyol - Plaça Major
És un ampli espai porticat que representa el veritable cor del Poble Espanyol, com ho són les places majors a tants i tants pobles d'Espanya. Tot i que inspirada en la plaça Major de Riaza (Segovia), la del Poble Espanyol és un veritable collage, en paraules de Solà-Morales, que "suposa un mostrari de la infinita varietat de solucions que presenta aquest tema urbà en llocs diferents".

L'edifici més emblemàtic és sens dubte la rèplica de l'Ajuntament de Vall-de-roures, que ocupa tota l'ala de llevant. La resta de façanes que aboquen a la plaça reprodueixen edificis de molt diversa procedència, Sigüenza, Burgo de Osma, Montblanc, Graus, La Fresneda, entre d'altres.