Ajuntament de Sigüenza i Casa Desclergue de Montblanc
(Barcelona | El Poble Espanyol - Barcelonès)

Barcelona - Poble Espanyol, Ajuntament de Sigüenza i Casa Desclergue de Montblanc

Barcelona - Poble Espanyol, Ajuntament de Sigüenza i Casa Desclergue de Montblanc (Foto: Albert Esteves, 2016)

Barcelona - Poble Espanyol, Ajuntament de Sigüenza

Barcelona - Poble Espanyol, Ajuntament de Sigüenza (Foto: Cruccone, 2012)

Barcelona - Poble Espanyol, Casa Desclergue de Montblanc

Barcelona - Poble Espanyol, Casa Desclergue de Montblanc (Foto: Albert Esteves, 2009)

Situació Poble Espanyol - Plaça Major
El conjunt d'aquests dos edificis, que clouen la plaça pel cantó de llevant, es planteja amb una façana unitària per la tipologia i color de la pedra. Però es tracta de dos edificis de procedència ben allunyada. El cos que sobresurt, amb una doble galeria d'arcs de mig punt, està inspirat en el Palau dels Deanes, actual Ajuntament de Sigüenza (Guadalajara), tot i que l'original (veure foto) és el doble de llarg. D'estil renaixentista, va ser construït a començament del segle XVI pels mestres d'obra Juan de Garay i Martín de Vandoma.

L'edifici annex és una reproducció de la façana lateral de la Casa Desclergue, de Montblanc (veure foto), obra de l'any 1575, amb un gran arc ogival a la porxada i una galeria renaixentista d'arcs carpanells al pis superior.