Paço dos Fefinhans, Cambados (Pontevedra)
(Barcelona | El Poble Espanyol - Barcelonès)

Barcelona - Poble Espanyol, Paço dos Fefinhans, Cambados (Foto: Albert Esteves, 2016)

Barcelona - Poble Espanyol, Paço dos Fefinhans, original

Barcelona - Poble Espanyol, Paço dos Fefinhans, original (Foto: Diego Delso, 2015)

Situació Poble Espanyol - Racó del Trist
El Palau de Fefinhans o de Fefiñanes presideix la plaça principal de la vila de Cambados, a Pontevedra. Va ser construït al segle XVI per l'Inquisidor General de Felip II, Juan Sarmiento Valladares i posteriorment va passar a mans dels marquesos de Figueroa. Forma un conjunt amb el pont i la torre d'Homenatge. L'estil és renaixentista herrerià si bé el pont i els balcons, bastits ja al segle XVII, són d'estil barroc.

Palau, pont i torre han estat reproduïts al Poble Espanyol, si bé adaptant-les a l'espai que conforma l'anomenat "Racó del Trist". Així, l'edifici principal, que originalment té una gran amplada, s'ha replicat només en el seu cos central. I la torre està invertida respecte a l'eix vertical.