Església del Carme, Alcanyís (Terol)
(Barcelona | El Poble Espanyol - Barcelonès)

Barcelona - Poble Espanyol, Església del Carme, Alcanyís (Foto: Albert Esteves, 2016)

Barcelona - Poble Espanyol, Església del Carme d'Alcanyís

Barcelona - Poble Espanyol, Església del Carme d'Alcanyís (Foto: Conxita, 2013)

Situació Poble Espanyol, placeta de l'Església
La portalada és una rèplica de la de l'església del Carme d'Alcanyís, construïda l'any 1695. Concebuda a mode de retaule, la porta de mig punt està flanquejada per columnes salomòniques, les quals serveixen de base per un entaulament centrat per la fornícula que dona cabuda a la imatge de la Verge. El conjunt es completa amb tres escuts de l'orde del Carme.

És una mostra ben característica de l'estil barroc de les darreries del segle XVII. Si bé en l'obra original la portalada s'integra en un fons de carreuat de pedra (veure foto), en la rèplica està adossada a un temple de maó vist, d'estil mudèjar.