Portal d'en Bover, Montblanc (Conca de Barberà)
(Barcelona | El Poble Espanyol - Barcelonès)

Barcelona - Poble Espanyol, Torre i portal del Bové (Montblanc)

Barcelona - Poble Espanyol, Torre i portal del Bové (Montblanc) (Foto: Albert Esteves, 2016)

Barcelona - Poble Espanyol, Torre i portal del Bové (Montblanc), edifici original

Barcelona - Poble Espanyol, Torre i portal del Bové (Montblanc), edifici original (Foto: Albert Esteves, 2009)

Situació Poble Espanyol, carrer Mercaders
El portal que dóna accés al Jardí d'Escultures és una recreació de la torre i portal d'en Bover, que formava part de la muralla de Montblanc (Conca de Barberà). Com ella, compta amb un matacà que defensava la porta per la part de fora, i diverses espitlleres. Com es pot observar a la foto, l'aparell no s'ha reproduït tal com és ja que a l'original la part central està feta amb maçoneria ordinària i reble, mentre que la reproducció en pedra artificial imita carreus de pedra en tota la superfície.