Can Jansana
(Sant Andreu de la Barca - Baix Llobregat)

Sant Andreu de la Barca - Can Jansana

Sant Andreu de la Barca - Can Jansana (Foto: Albert Esteves, 2016)

Situació Carrer de l'Església, 1
Construït pels volts de l'any 1920, s'inscriu en un estil a cavall entre el modernisme més tardà i funcional i el noucentisme propi del moment de la seva construcció. Va ser propietat d'Antoni Jansana i Llopart (San Andreu de la Barca, 1872 - 1944), jurista i polític que va presidir l'Assemblea de la Mancomunitat de Catalunya en temps de Puig i Cadafalch.

És un edifici de planta baixa i pis, amb balcó corregut, la llosana del qual té un curiós perfil de puntes triangulars, igual que la cornisa, i sota el qual hi ha un fris de ceràmica policroma. Detalls ceràmics podem trobar també a les obertures, ressaltades amb motllures a la sobrellinda, pintades de color vermellós, en contrast amb el color pàl·lid de la façana.