Casa dels MIralles, Catí (Castelló)
(Barcelona | El Poble Espanyol - Barcelonès)

Casa Miralles i Ajuntament de Catí (Castelló)

Casa Miralles i Ajuntament de Catí (Castelló) (Foto: Millars, 2015)

Verge de la basílica de Morella

Situació Poble Espanyol, carrer Rius i Taulet
L'edifici de referència és un casal gòtic de l'any 1455 del poble de Catí (Castelló). Se'l coneix també com a Palau de Sant Joan perquè aquest era el cognom dels primers propietaris, fins que l'any 1609 mes va produir l'enllaç de Serafina Sant Joan amb Miquel Miralles. Destaquen les seves finestres geminades, amb guardapols motllurats i fins traceria gòtica. La rèplica del Poble Espanyol, a diferència de l'original, és un edifici en cantonada, amb façana doble, al xamfrà de la qual s'hi ha col·locat una imatge també gòtica de la Verge. És una reproducció de la que es pot trobar al mainell del portal dels Apòstols de la basílica de Morella (Castelló), del segle XIV (veure foto).

Davant de l'edifici hi ha el Pou dels Sospirs.