Casa Juan Bravo (Segòvia)
(Barcelona | El Poble Espanyol - Barcelonès)

Barcelona - Poble Espanyol, casa Juan Bravo (Segovia) (Foto: Albert Esteves, 2016)

Casa Juan Bravo (Segovia)

Casa Juan Bravo (Segovia) (Foto: GFreihalter, 2013)

Situació Poble Espanyol, carrer Cavallers
Reproducció gairebé exacta d'aquesta casa segoviana, un bell exemplar renaixentista del segle XV-XVI, que segons la llegenda va pertànyer al cap dels comuners, Juan Bravo. És força improbable que fos d'ell, donat que el rei Carles V, un cop vençuts els comuners a Villalar, l'any 1521, va ordenar quitar, romper y picar todos los emblemas, escudos y timbres dels principals cabdills rebels. Segons el marquès de Lozoya la casa va ser construïda pels Vázquez de Cepeda, posteriorment va passar als Tordesillas, entroncats amb els Tapias, als quals pertany l'escut de la façana.